HOME       CONCERTEN       VRIENDEN VAN CSM       CONTACT

             mikae natsuyama

is geboren in Japan, waar ze een bachelortitel in de `Liturgische Muziek` haalde aan de Elizabeth-Universiteit voor muziek in Hiroshima. Naast haar studies gregoriaans, klassieke zang, orgel en kerkmuziek was ze ook actief bezig met het organiseren van vele concerten in het sacrale repertoire. In 1992 verhuisde zij naar Nederland om zich verder te ontwikkelen in de oude muziek.
Bij Rebecca Stewart kreeg ze vocale ensembletraining in muziek uit de middeleeuwen, de renaissance en de barok bij aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Daarna behaalde ze een kamermuziekdiploma en een master degree in oude muziek zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze studeerde bij Marius van Altena, Thea van der Putten en Jill Feldman. Ze volgde diverse masterclasses en cursussen middeleeuwse en renaissancemuziek bij toonaangevende musici als Andrea von Ramm, Barbara Thornton, Benjamin Bagby, Eric Mentzel, Pedro Memelsdorff, Marcel Pérès, Anne Azéma, en Joël Cohen.

   Mikae heeft een uitgebreide podiumervaring, zowel in haar geboorteland Japan als in Europa (Nederland, België, Frankrijk, Polen, Duitsland, Italië, Slovenië, Kroatië en Israel) en werkte samen met het Belgische ensemble Currende (gedirigeerd door Erik van Nevel) waarmee ze twee CD`s opnam als soliste. Sinds 2002 is ze vast lid van Vocaal Ensemble Trigon, dat gespecialiseerd is in de uitvoerpraktijk van de vroege Franse polyfonie. Ze is regelmatig gastvertolker bij het Ensemble Syntagma, dat vaste voet aan de grond heeft in Frankrijk met als dirigent Alexandre Danilevski. Daarnaast is ze actief in de hedendaagse muziek. Recentelijk concentreert Mikae zich op het religieuze en wereldlijke monofone en polyfone repertoire uit de 11e-14e eeuw.

http://www.ensemblelalba.nl